Ajatuksia visuaalisesta ympäristöstä ja muusta.

Huomioita omasta visuaalisesta ympäristöstä, kuvia, ideoita, hetkiä ja yllätyksiä.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Uudenlainen suhde aikaan

Nykyisin aikaa tulee mitattua hyvin eri tavalla kun vaikka kolme vuotta sitten. Nyt aikaa mitataan mm. seuraavilla mittareilla:

- haaveiluun käytettyä laatuaikaa
- rakkaan kanssa vietettyä aikaa
- ruuanlaittoon, sen suunnitteluun ja ostoksiin liittyvä aika
- työaika
- ulkoiluun, retkeilyyn ja liikuntaan käytettävä aika

Aiemmin aikaa mitattiin esimerkiksi näin:

- kiire kokoukseen
- kiireessä tenttiin lukemista
- kiireesti ystävien kanssa kahvittelua ennen johonkin toiseen tapaamiseen rientämistä
- kiireesti syömistä kiireisessä opiskelijaravintolassa
- tulevaisuusahdistelua ja muuta murehtimista (no, murehtimista sentään nyt vieläkin tapahtuu ajoittain mutta se vie melko vähän aikaa, ehkä keskimäärin kaksi tuntia viikossa)

Olen ollut nyt tietokirjaprojektin alettua valtavan väsynyt ja luulen että se johtuu suuresti rentoudesta jonka oma itsenä työskenteleminen ja kiireettömyys mahdollistaa. Teen ajoittain pitkiäkin päiviä ja olen miettinyt seuraavan päivän hommia kotona työpäivän jälkeenkin mutta työ ei sinänsä aiheuta mitään ahdistusta vaan on yksi olemisen muoto. Ihanaa.

Voi kun saisin lokakuun jälkeenkin joskus palata tähän tilaan. Huomaan etten kaipaa suoraa asiakaspalvelua ja jatkuvaa huonoa palautetta ja nautin erityisen paljon siitä ettei työtäni valvota kellokortilla vaan omilla laadullisilla mittareilla ja myöhemmin ulkoisilla laadullisilla mittareilla. Myös se ettei työ ole sidottu johonkin tiettyyn paikkaan tuntuu luksukselta. Näin työ voi olla osa elämää.

Elän tietysti melkoisessa illuusiossa enkä kuvittelekkaan että voisin elättää itseni näin mukavasti pidemmän päälle mutta nautin juuri nyt jokaisesta hetkestä.

Vaikka valtamedioita mukaillen minun tulisi hävetä korkeakoulutustani ja nöyrtyä siihen ettei taiteentutkimusta tai sivistystä ja kulttuuria yleensä pidetä yhteiskunnassamme kovin tärkeänä olenkin aika iloinen että saan käyttää taitojani ja tietämystäni ja uskon että kirjan muodossa niistä pienistä ajatuksista voi olla iloa monelle lukijalle. Tuntuu että visuaalisesta ympäristöstä kirjoittaminen on vaatinut hidastamista ja pysähtymistä. Katsominen on yllättävän hidasta puuhaa; ihanaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti